Tuesday, August 13, 2013

Paris, Day 1

Vihdoin & viimein olen kerennyt purkaamaan kuvat koneelle ja käymään läpi matkamme otoksia. Joten olkaapa hyvä: Paris, Day 1. 


Lento lähti maanantai aamulla 8.15, ystäväni kurvasi aamulla 5 aikaan pihaamme. Tässä kohtaa meitä nauratti jo matkalaukkujemme koko. Ystävälläni oli saanut pakattua kaiken tarpeellisen 24litraseen matkalaukkuun, kuten taas itselläni 120l, suurinta mahdollista kokoluokkaa edustava matkalaukku. Huono pakkaaja mahdollisesti matkassa mukana... ;D Saavuimme Vantaa- Helsinki lentoasemalle hyvissä ajoin, haimme Starbucksista aamukahvit ja suuntasimme tämän jälkeen matkalähtöselvitys pisteelle. Jonot liikkuivat tasaiseen tahtiin, joten meillä hyvin aikaan myös vierailla tax-free myymälöissä ennen koneeseen nousua.


Saavuimme Pariisiin vähän jälkeen kymmenen ja hyppäsimme samantien metroon kartta kädessämme. Aamuruuhkasta ei ollut tietoakaan, mutta kuumuudesta kylläkin. Lentokentältä kesti noin 30minuuttia kun saavuimme määränpäähän, jossa hotellimme sijaitsit. Pienen aikaan ihmettelimme hotellimme sijantia, mutta kysyvä ei tieltä eksynyt. :D Olimme kuulleet etukäteen Pariisilaisista hotellihuoneistä, ja olimme hyvin varautuneet tulevaan. Hissin kanssa kipusimme kolmanteen kerrokseen, ovi aukeutui ja vastassa oli seinä! 120litranen matkalaukkuni ei mahtunut leveys suunnassa edes kulkemaan käytävällä. Hetken aikaan kikattelimme huoneemme oven takana... Avasimme oven, ja molempien suusta kuului samanaikasesti: Wohoo! Huone oli todella iso, perinteinen siisti hotellihuone. Tämän jälkeen tapahtui nopea vaatteiden vaihto ja ei muuta kuin ulos nauttimaan Pariisin kaduista & 35 asteen helteestä. Hankimme 10:n kappaleen metroliput ensitöiksemme, ja suuntasimme Cité:hen.Ja tietysti kävimme ihastelemassa Notde Damen katedraalia, sisältä en kuvannut tätä kaunista kirkkoa. Ihmisiä oli todella paljon, kynttilöitä sytyteltiin sekä samanaikaisesti kuultiin hartausta. Tunnelma oli mielettömän kaunis.

Myöskin kävimme katsastamassa Louvre:n ulkoisen olemuksen ja siinä samalla räpsisimme muutamat kuvat kuten kaikki muutkin. ;)Tämä jälkeen suuntasimme lähimpään ravintolaan nauttimaan juomat, helle nimittäin painoi päälle ja pieni nestehukkakin oli jo havaittavissa. Tovi jos toinen tulikin vietettyä tämän ravintolan terassilla. Mikäs sen ihanempaa kun istua kaikessa rauhassa rakkaan ystävän kanssa nauttien hyvästä juomasta sekä fiilistellen Pariisia! :)


14 comments:

 1. Ihanan kuuloinen ensimmäinen päivä!
  Ja hei blogisikin on saanut uutta layoutia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitäähän sitä pikkasen päivittää ulkomuotoa näin syksyä kohden... ;)

   Delete
 2. Kaunis mekko ja ihania maisemia! Tuli ikävä Pariisiin...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin tuli... :) Pariisin on kyllä päästä uudelleen. Itseäni kiinnostaisi nähdä Pariisi syksyn / talven innoittamana myös. :))

   Delete
 3. Kivoja kuvia. Pariisi näyttää ihanalta :)

  -Heli

  http://withasilverlining.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Heli <3 Pariisi oli kyllä mielettömän upea kokemus! :))

   Delete
 4. Ihan palaavat muistot itsellänikin mieleen...♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sydänystävä & Pariisi, enempään ei voisi pyytää. Kiitos murunen <3

   Delete
 5. Replies
  1. Kiitos Janika! Mekko on ostettu tänä kesänä VeroModasta... :))

   Delete
 6. Kiitos matkakertomuksesta, kauniita kuvia! :)

  ReplyDelete
 7. asutko aivan lentokentän vieressä jos noin nopeesti pääsitte kentälle? ;D luulin, että asut jossain turun suunnalla. yleisenä ohjeenahan on, että kentällä pitäisi olla 2h ennen koneen lähtöä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei katos vaan... :D Kumma kun kukaan muu ei ole huomauttanut asiasta! Nyt on kuitenkin korjattu oikea aika. ;)

   Delete

Kiitos kommentistasi. ♥