Sunday, September 8, 2013

Paris, Day 3

Eli viimeistä viedään muruset, joten olkaahan hyvät! :)

Olimme tosiaan ystäväiseni kanssa sopineet etukäteen mitkä tunnetuimmista maamerkeistä halusimme ehdottomasti nähdä Pariisin matkallamme. Ja päätimme suosiolla jättää Musèe du Louvren viimeiselle päivälle. Tämä valtava Museo on ehdottomasti näkemisen arvoinen ja kaikessa kauneudessaan tämä lumoaa kyllä jokaisen vierailijansa. Louvre on nimittäin yksi maailman kuuluisimpia taidemuseoita ja sen kokoelma kattaa hyvin laajan ajanjakson vuoden
7 000 eKr. paikkeilta vuoteen 1848. Eikä näin tarinallista museota pysty millään käymään yhdessä päivässä läpi. Joten mekin ystäväiseni kanssa tutustuimme etukäteen museon valikoimaan ja kävelimme kartan kanssa pitkin museon käytäviä. 
Ja tottakai turistit myös muutaman otteeseen eksyivät... ;)

Erityisesti meitä kiinnosti Muinainen Egypti, Kreikkalainen / Roomalainen kokoelma, Napoleonin huoneisto ja tietenkin Mona Lisa. Kuvia kertyi huima määrä kameraan, joten tässä muutamia kuvia nyt Napoleonin upeasta huoneistosta.Huikeita huonekorkeuksia näyttävineen kalusteineen.
Paljon kultaa ja puhuttelevia värejä, siis wau!

Ja mites sitten nämä Marie- Louisen kauniit tiarat...En siis yhtään ihmettele miksi tämä on maailman suosituin museo, olihan tämä huikea kokemus! Ihmisiä riitti mutta jokainen ihailija sai silti oman rauhansa. Kokonainen päivähän tuolla meni, ja paljon jäi vielä nähtävää. 

Oletko sinä käynyt Musèe Du Louvressa? :) 

4 comments:

 1. Louvre oli kyllä tajuttoman hieno, nähtävää vaan oli niin paljon ettei puolet edes jäänyt mieleen :D

  ☆ http://vanilla-fairytales.blogspot.fi/ ♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo,toivottavasti jonakinpäivänä pääsisi näkemään vielä tämän kaiken muunkin. Todella upea paikka! :)

   Delete
 2. Eikös tuossa ole toi kattokruunu jota me mietittiin et sopis teijän keittiönpöydän yläpuolelle? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha! Kyllähän tämä taitaa olla juurikin se.... :D Jäätävän kokoinen möhkäre!

   Delete

Kiitos kommentistasi. ♥