Friday, May 29, 2015

Bataattiranskikset

Jos viikonlopun ruokaostokset ovat vielä suorittamatta, ja vaihtelua kaipaat mm. ainaiselle perunalle/pastalle, niin suosittelen kokeilemaan bataattiranskalaisia. Ovat meinaan aivan älyttömän hyviä!

InstagramCapture_9b314d8d-d560-4b6b-8ad6-8b26763721c9-2

Bataattiranskalaisten ohje:


1 iso pitkähkö bataatti // pakastepussi // 2 rkl oliiviöljyä // 1 tl suolaa // 1 tl sokeria // 1 tl paprikajauhetta // 1 tl mustapippuria // 1 tl valkosipulimaustetta // 1 rkl korppujauhoja
225°C 30-40min
Viipaloi bataatti melko ohuiksi tikuiksi (kutistuvat hieman siis uunissa). Huuhtele käsittelyn jälkeen kylmällä vedellä, ja kuivaa. ( Itse käytin talouspaperia ) Sekoita kuivat mausteet keskenään. Laita bataattitikut pakastepussiin ja lisää myös oliiviöljy. Kaada mausteseos pussiin ja ravistele, näin kaikki tikut saavat maustetta kylkeensä. Kaada tikut leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225°C n. 30-40min kunnes ovat saaneet hyvin väriä.

6 comments:

  1. Samoja tehdään meilläkin, nämä ovat ihan mahtavia!
    Hyvää viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin ovat! :) Hyvää viikonloppua kaunokainen. <3

      Delete
  2. Nää on varmasti kokeilun arvoisia :) En olekaan koskaan tälläisiä tehnyt.....Aurinkoista viikonloppua <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdottomasti kokeile, ja tule sitten kertomaan mitä pidit! :) Suloista sunnuntaita. <3

      Delete
  3. Täällä laitetaan kyllä kokeiluun. Pitää tehdä mieheltä salaa ja katsoa huomaako eron. :)
    Aurinkoista viikonloppua muru! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo ehdottomasti kokeile! Meillä ainakin tykättiin näistä. :)
      Suloista sunnuntaita LeAnn <3

      Delete

Kiitos kommentistasi. ♥