Sunday, September 27, 2015

Ihastuminen huopapallomattoihin

*Yhteistyössä huopapallomatto

Muutamia viikkoja sitten minuun otettiin yhteyttä HuopapalloMatto- nimisestä yrityksestä, ja ystävällinen Emilia tiedusteli olisinko halukas tekemään hieman yhteistyötä heidän kanssa. Olin tietysti todella otettu tästä mahdollisuudesta, mutta samanaikaisesti minuun iski pieni pelko. Minä kun en ole sisustusbloggaaja, ja vielä kun olen ollut aika arkakin kuvailemaan kotiamme. Lopulta päätin kuitenkaan ottaa härkää sarvista kiinni, ja lähdin avoimin mielin toteuttamaan tätä projektia. Inspiraatiota matoista hain alkuun kuvista. Ihan huopapallomaton omilta sivuilta sekä ihan googlettamalla, ja itse asiassa pienen googlettamisen jälkeen minulle selvisi, että monet sisustusbloggaajat ovatkin jo hehkuttaneet kyseisiä villamattoja. 

Birgit City Apartment
Double White Felt Ball Rug 02

Sisustusblogeja lukeneet varmasti jo tietävätkin tämän yrityksen tarinan, mutta  jos suinkin sieltä ruudun takaa löytyy minun tavoin lukijoita, joille tämä yritys on uusi tuttavuus, niin suosittelen lukemaan seuraavan: 

Jokainen matto, joka on tilattu HuopaPalloMatto.comista, on valmistettu käsityönä Nepalissa. Nämä naiset varmistavat, että jokainen matto on ainutlaatuinen. Naiset voivat työskennellä kotoa käsin, mikä tarjoaa mukavuutta ja joustavuutta, ja he voivat samalla pitää huolta lapsistaan ja taloudestaan. Käsityöläisemme arvostavat suuresti sitä, että heidän työnä on joustava ja he saavat 2-3 kertaa Nepalin keskivertoansiota korkeampaa palkkaa. Tämän vuoksi nämä naiset voivat elää mukavasti ja lähettää lapsensa kouluun.

Suurin osa palkkaamistamme työntekijöistä ei ole suorittanut muodollista koulutusta, mutta olemme kouluttaneet heidät työhönsä. Monet heistä ovat kertoneet meille, että he ovat erittäin ylpeitä työstään. Tietenkin pallojen ja mattojen tekeminen on kovaa työtä, mutta käsityöläisemme nauttivat työn tekemisestä pienissä ryhmissä ystävien ja perheenjäsentensä kanssa.

Verkkokaupasta löytyy valmiita malleja, mutta myös halutessaan voi  räätälöidä itsellensä oman mallinsa 65 värivaihtoehdosta. Minusta tämä jos mikä on hieno mahdollisuus.  Itseäni kovin houkuttelisi tilata tyttären huoneeseen räätälöidyn maton. Hänen huoneesta kun ei tällä hetkellä mattoa edes löydy, ja lämmin huopa kun lämmittäisi kivasti pienen ihmisen jalkoja talven saapuessa.  ♥  Väriltänsä matto voisi olla valkoisen sekä harmaan yhdistelmä, ja kooltansa 150 x 170cm. Tuolloin suurelle lämpimälle matolle mahtuisi huoletta monta pientä aarretta leikkimään. Myöskään en kyllä  pistäisi pahakseni jos keittiöstäkin löytyisi matto. Olen pitkään koittanut etsiä ihan perinteistä suorakulmaista mattoa uunin / tiskikoneen eteen, mutta mikään ei ole tähän mennessä vain tuntunut omalta ja itseasiassa, olen jopa alkanut pohtimaan tuon maton muotoakin uudelleen. En tiedä miksi en aikaisemmin ole tullut ajatelleeksi että mattohan voisi olla ihan pyöreäkin!? Pyöreän maton ilmettä kun voisi vielä kivasti jatkaa kattauksissakin. Kauniit pyöreät alustat kun kruunaisivat kattauksen niin arjessa että juhlapöydässäkin!

lastenhuoneen mattoMonivärinen huopapallomatto olohuoneeseenkuvat huomapallomatto

Suosittelen lämpimästi tutustumaan heidän tuotteisiin, malleja löytyy aivan varmasti jokaiseen makuun, mutta myös itsekin voi koska tahansa ryhtyä suunnittelijaksi heidän sivuillaan. :) 

Suloista sunnuntaita!

4 comments:

 1. Kiitos kivasta yhteistyöstä! Harmaa-valkoinen matto rupesi nyt kyllä kovasti houkuttamaan... :)

  ReplyDelete
 2. Voi miten ihanaan yhteistyöhön pääsit <3 Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä oli kyllä mieluinen yhteistyö, kiitos kuulunee Huopapallomatolle. :) Toivottavasti teidän viikko on sujunut hyvin? <3

   Delete

Kiitos kommentistasi. ♥