Thursday, January 12, 2017

Mehupaastolle

Olen reippaasti yli vuoden ollut gluteenittomalla ruokavaliolla, ja aina silloin tällöin olen yrittänyt syödä viljaa / ruista / vehnää, mutta vatsani ei vain siedä niitä. Viime vuonna opin entisestään tuntemaani kehoani, ja erityisesti tuon menneen syksyn aikana huomasin ensimmäistä kertaa ikinä vatsan myös reagoivan ympärillä tapahtuviin asioihin. Ymmärtääkseni tätä kutsutaan stressivatsaksi!?

Vaikka stressi niin sanotusti helpottikin loppu syksystä, ei vatsani sitä kuitenkaan ymmärtänyt ja koko loppuvuoden taistelin enemmän tai vähemmän kurjaa oloani vastaan. Joulunakin söin kaiken jouluruoan gluteenittomana, ja kivut turvotuksineen päivineen eivät vain helpottaneet. Pyhäpäivien jälkeen päätin vielä tarkemmin kiinnittää huomioni ruokaan ja mitä suuhun pistän. Olen syönyt nyt pari viikkoa kasviksia ja hedelmiä oikein urakalla. Lihaa ja kanaa hyvin pienesti maustettuna myös, ja olen huomannut vatsani pitävän tästä. Kauan taistelleena tiedän, että parasta on vain kuunnella omaa kehoansa. Unohtamatta kuitenkaan lääkärien apua!

IMG_9344IMG_0711

Ensi maanantaina olen ajatellut aloittaa siis mehupaaston. Haluan puhdistaa kehon, ja innoissani olenkin nyt googlettanut yhden jos toisen reseptin. Jos sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy kokemuksia kyseistä paastosta, niin mieluusti kuulisin niistä ja kaikki vinkit ovat oikein tervetulleita! :)

2 comments:

  1. Moikka muru. Mehupaastosta ei ole kokemusta mutta mahakivuista sen sijaan on.
    Monta vuotta sitten ihan varoittamatta alkoivat kammottavat mahakivut ja niitä tutkittiin vaikka ja millä eikä luojankiitos mitään vakavaa löytynyt syyksi eli tuo stressivatsa/ärtyneen paksusuolenoireyhtymä tuli diagnoosiksi joka on aika monen Suomalaisen vaiva. Tähän auttaa vain ruokavalio jonka jokainen löytää vain kokeilemalla itselleen sen oman. Sekä stressitön elämä (helpommin sanottu kuin toteutettu). Yövuorot on ehdottomasti kahvin ja alkoholin kanssa ne pahimmat, paprika, sipuli, ruisleipä, lanttu jne.... siinä muutamia joita en voi juurikaan syödä. Tsemppiä muru <3

    ReplyDelete
  2. Muistan lukeneeni sinulta jonkun postauksen missä kerroit tästä asiasta! Hienoa että uskaltauduit hetimiten lääkärin puoleen, ja sait kysymyksiin vastauksia. Olen lukenut tuosta ärtyneestä paksusuolesta, ja kuinka se on tänä päivänä monen suomalaisen vaiva. Tuo vaiva ei onneksi ole paha, mutta kyllä tuonkin kanssa on varmasti vaikeuksia ainakin alkuun oppia elämään.

    Ja kiitos tsempeistä, eiköhän tämä tästä! Ihanaa uutta viikkoa muru. <3

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi. ♥