Tuesday, September 12, 2017

Sokeriton viikko


Snapseed

Olen jo pitkään halunnut kokeilla elämää ilma sokeria, ihan vain nähdäkseni tuottaako tämä minulle minkäänlaisia vaikeuksia, ja alkaako se sokerihammas todella jossain vaiheessa kolottamaan. Gluteeniton ruokavalio on minulle arkipäiväinen juttu, joten voisin kuvitella, että ruokaostoksille mennessä, tämä sokeriton viikko ei luulisi tuottavan vaikeuksia.

Aamukahvia nauttiessani googletin erilaisia ohjeita sekä vinkkejä sokerittomaan viikkoon, ja seuraavanlaisia vinkkejä nappasin talteen:

- Pyri pitämään verensokerisi tasaisena. Suosi proteiinia ja kuituja.
- Pidä huolta, että saat riittävästi energiaa ja vatsantäytettä niin sanotusti kunnollisesta ruuasta.
- Vältä keinotekoisia makeutusaineita.
- Nuku riittävästi.
- Vältä stressiä.
- Tahdonvoima.

Onko teistä joku ollut sokerittomalla ruokavaliolla? Mielelläni kuulisin teidän kokemuksia, ja vielä kiitollisempi olisin hyvistä ruokaohjeista! Ja jos siellä ruudun toisella puolella on myös samanlaisia aikomuksia kokeilla elämää ilman sokeria, niin niistäkin kuulisin mielelläni ja miten te olette valmistautuneet tähän ruokavalio muutokseen? :)

Ihanaa uutta viikkoa. 

2 comments:

  1. Itse olen silleen sokerittomalla etten syö herkkuja mutta en ala katsomaan jokaista ruoka-ainetta että sisältääkö se sokeria vai ei sillä sit pitäisi ketsupista lähtien katsoa kaikki mitä suuhunsa laittaa. Olen jo hyvin tyytyväinen jos pärjään viikon ilman herkkuja :D

    ReplyDelete
  2. Tuosta se lähtee Nanni :) Itse olen koittanut nyt muutaman päivän ajan katsoa taas jokaisen ruoka-aineen ja sen sisällön, ja kyllä sitä sokeria on vaan aivan joka paikassa. Hedelmiä olen syönyt aivan normaalisti. :P

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi. ♥